Blinii cu avocado si somon

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 16 Mar 2015 | 2452 vizualizari

 

Acest preparat este foarte bun pentru micul dejun sau pentru a fi servit ca si aperitiv. Daca dorim sa servim pe un platou cu aperitive atunci trebuie sa le facem mai mici sau sa le taiem . Arata bine , sunt gustosi si ii putem combina cu diferite salate sau paste tartinabile. Merge perfect cu ciuperci si smantana , salata de vanata sau orice altceva .
Faina de soia este mai saraca in zaharuri decat faina de grau , iar faina de hrisca este bogata in antioxidanti si de asemenea saraca in zaharuri.
Tinanad cont de benefiicile celor doua plante ar fi bine sa consumam din ele cat de des putem .

 

INGREDIENTE

  • Pt aluat:
  • 2 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare de mare
  • 100 gr faina de soia
  • 100 gr faina de hrisca
  • 350 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • Pt servit:
  • 100 gr somon afumat
  • 2 avocado
  • zeama de la o lamaie
  • sare fina
  • piper macinat
  • Extra :
  • smantana
  • rosii cherry
  • ardei
  • masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blinii cu avocado si somon:

Incepem prin a pregati aluatul .

Intr-un vas amestecam faina de hrisca  cu cea de soia si praful de copt.

Separat batem ouale impreuna cu zaharul si incepem sa adaugam treptat faina. Punem jumate din cantitatea de faina , jumate din lapte si omogenizam . Adaugam restul de faina , lapte si ulei .

Intr-o tigaie de clatite incalzita bine punem cu un polonic mic sau cu o lingura din compozitie fara a intinde. Daca aveti o tigaie antiaderenta nu este necesar sa o ungeti .

Nu mai atingeti aluatul decat atunci cand deasupra lui se formeaza mici bule cu aer . Atunci intoarcem si mai prajim cam 1 minut.

Continuam pana cand terminam compozitia.

Taiem avocado in felii subtiri si le stropim cu zeama de lamaie din abundenta . Separat desfacem fileu de somon si il feliem sau rupem cu mana. Pe fiecare bucata de blini punem felii de avocado si felii de somon afumat. Asezonam cu sare si piper si servim . Bliniile nu trebuie asamblate toate , se pot pastra si servi in loc de paine cu orice alt preparat doriti

Ceea ce ramane se pastreaza in frigider acoperite cu o folie de plastic.

 

 

TIPS-URI

1

la cateva bucati am folosit o forma de copt oua , dar apoi am renuntat si le-am pus direct cu lingura

Daca ti-a placut reteta noastra "Blinii cu avocado si somon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Panacris 1

17.03.2015, 09:15

monik80 1

17.03.2015, 18:27

Teo 1

17.03.2015, 21:11

Am admirat mai intai culorile!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Blinii placinte